Region: Highland
TIMOROUS BEASTIE
CHEESE CELLARS
MOSCATEL
799:-
48%, 700ml
Dags för den SISTA buteljeringen i "Cheese Cellar Collection" och här har Timorous fått en finish i moscatel fat. Denna Highland Malt blend limited edition (4200 flaskor totalt) lagras under en längre tid i unikt utvalda moscatel fat. Dessa faten ger tydliga smaker av russin, honungssötma och bakverkskryddor.
Förvänta dig kanel och viss sötma i doften, som ger plats åt torkad frukt, karamell och kryddiga plommon. En fyllig och bred smak breder ur sig och sprudlar av krämig malt och flingor tillsammans med syrliga russin, persikor och honung. Den söta avslutningen dröjer sig kvar med mogna apelsiner och en antydan av bakkryddor och aprikos. Godis på flaska helt enkelt.
-
Ålder: NAS
Cask: Bourbon, Moscatel
ABV: 48%
Volym: 700 ml
Antal till Sverige: 30 -
Detta är en serie i sann Douglas Laing-stil där vi nu får chansen att erbjuda denna buteljering helt utan färgämnen eller kylfiltrering och på finfina 48 %
Douglas Laing har aldrig gjort en hemlighet av att man strävar efter att låta varje fat med whisky mogna i faten i sin egen takt. För att sätta en extra tydlig prägel på vissa utgåvor skapar man olika serier i sina Regional malts. I Timorous Beastie cheese Cellar är det olika Vinfat, främst desert viner som spelat en viktig roll.
I Cheese Cellar serien har man dessutom tagit det hela ett steg längre och ger fyndigt nog även tips på kombinationer med ost som är väl värda att testa.
Enligt Douglas Laing passar Getost speciellt bra till just denna buteljeringen.
“Med en mjuk, syrlig och krämig profil kompletterar getostens egenskaper perfekt med de söta, fruktiga och blommiga smakerna som denna buteljering för med sig”.
Om det funkar får du avgöra själv.