VÅRA SENASTE RELEASER

 

Caol ila - 2007

Ända sedan Selected Malts startade har vi letat efter ett speciellt fat för att fira när vi träffades för första gången på Islay 2015. Vi ville ha något som kunde berätta historien och visa lite av vad vi kände där och då när vi satte foten på Islay tillsammans för första gången. Så när du häller en dram av denna Caol Ila, försök att föreställa dig att du står utanför Coal Ila Distillery och tittar ut över Islay sundet med de berömda paps of Jura i bakgrunden. Vi hoppas att du kommer att känna dig precis som vi gjorde och njuta av den magin som finns i en klassisk Islay malt. För oss är whisky ett hantverk och en tradition som utövats i århundraden för att nu kunna njutas av oss alla tillsammans med våra vänner.

Innehåll: 500 ml
Antal: 500
ABV: 56,3%
Lanseringsdatum: 2019-05-13

Benriach oloroso finish - 2010

Med vår 10:e release firar vi med ännu en single cask buteljering. När vi fick chansen på ett fat från Benriach behövde vi inte speciellt lång betänketid och vi ville även behålla det mesta av det som är unikt i denna speyside klassiker. vi tog beslutet att bara göra en lätt frisering under 7 månader i ett par second fill Oloroso Quarter casks. Vår tanke denna var att bara runda av destillatet något som i sig är fyllt av karaktär och tyngd. Vi hoppas ni kommer njuta även av denna härligt smöriga single malt med toner av citrus, ingefära, farin, en lä frisk ton av äpple, päron samt en maltig avrundning.

Innehåll: 500 ml
Antal: 500
ABV: 52,2%
Lanseringsdatum: 2019-04-15

DEANSTON OLOROSO FINISH - 2009

Deanston är ett ungt och spännande destilleri inhyst i en ombyggd väveri-fabrik några mil ifrån Stirling. I slutet av 1966 rann de första dropparna ur pannorna och genom sitt ypperliga läge bredvid den stora floden Teith så är man det enda destilleriet i Skottland som är helt självförsörjande när det gäller energi med sina gigantiska vattendrivna turbiner. Destillatet är i grunden en ganska lätt höglandswhisky med viss honungssötma, lätt blommighet och en något vaxig karaktär. Denna Deanston 2009 har fått en finish på second fill 128 liter Oloroso Quarter casks, fat som tidigare använts för att ge slutfinish till vår prisbelönta Royal Brackla. Resultatet är en riktigt härligt honungslen Whisky med lätta inslag av torr Oloroso sherry.

Innehåll: 500 ml
Antal: 528
ABV: 50,7%
Lanseringsdatum: 2019-02-25