OM SELECTED MALTS

 
 

Selected Malts är en leverantör och distributör av Single Malt Whisky och Rom. Vi finns i nuläget representerade i Sverige och Tyskland. Våra varumärken består av Selected Malts Single cask whisky, Selected Malts Rum, Zippin whisky. Som distributör representerar vi även Glenallachie Distillery på den svenska marknaden.

 


Kvalitet handlar om både insida och utsida.

Hösten 2015 träffades Mikael Vesterberg och Patrik Barkevall under en resa till Islay. Vi fann inte bara en ny vänskap utan även ett gemensam intresse för att ta vår kunskap och driv kring whisky till en ny nivå. Vi upplevde att det fanns plats för fler alternativa aktörer på den Nordiska marknaden men vi ville göra det på vårt sätt. Vi är inte bara en ny oberoende buteljerare, vi vill göra något mer, något som sticker ut både i design och innehåll. Vår idé sträcker sig till en större målgrupp med allt från inbitet intresserade till absoluta nybörjare. Vårt mål är att skapa möjlighet för alla att få prova bra whisky till rimliga priser.

Never settle for anything less than great”


Selected Malts är sedan hösten 2017 registrerad oberoende buteljerare i Sverige. Mikael Westerberg och Patrik Barkevall började redan under 2016 leta efter fat både i Skottland och i Sverige som skulle passa in i vår ide och dröm om Selected Malts. Senare startades ett bolag och vi började lägga planen för det som skulle bli det som Selected Malts är idag.

Allt det vi har gjort hittills har varit präglat av vårt sätt att tänka kring whisky och hur vi vill nå ut med våra produkter. Vårt mål är och kommer alltid att vara att försöka få ut det bästa ur varje fat vi köper. Vi vill erbjuda produkter till en bred publik och inte tilltala enbart entusiaster. Vår process är enkel! Vi väljer faten, utvärderar potentialen, rerackar om vi behöver och blandar för perfektion. Det krävs ingen rocket science utan ett tydligt mål en gnutta kunskap om whisky, utveckling i fat, och ett och annat om dofter och smaker. Det sista som krävs hade vi redan från början i en stark vilja och tro på det vi gör.

Visst kan det verka korkat att ge sig på en branch som denna med flera väl etablerade och otroligt duktiga aktörer samt all den reglering som finns för att få lov att sälja alkohol till privatpersoner. Samtidigt så kan man också ställa sig frågan varför skulle vi inte göra det? Det är detta Selected Malts handlar om. Vi har aldrig tänkt vara bara en ny oberoende buteljerare. Vi vill testa nya gränser, prova nya och ibland kontroversiella saker. Whisky by design är det begrepp vi använder och strävar efter. Vår egen profil ska synas såväl på insidan som på utsidan. Där har ni Selected Malts i ett nötskal.

Så häng med oss på vår resa, vi lovar att det kommer att bli en spännande resa för alla som på något sätt finner whisky lika intressant och berikande som vi gör .

 
7.jpg