Selected Malts representerar Glenallachie Distillery på den svenska marknaden.

 

Glenallachie - en bortglömd pärla i Speyside

Inbäddat vid foten av Ben Rinnes ligger en av de bäst bevarade hemligheterna i Speyside. GlenAllachie Distillery.
Det grundades redan 1967 men dess verkliga historia för allmänheten tog inte sin början förrän 2017 när destilleriet förvärvades från Pernod Ricard av branschlegenden Billy Walker och hans två partners; Trisha Savage och Graham Stevenson. 100% skotskägda och förvaltade GlenAllachie Distillery är ett av få verkligt oberoende skotska whiskyföretag som finns kvar. I februari 1968 rann de första dropparna ur pannorna på Glenallachie Distillery och då med en kapacitet att producera nästan tre miljoner liter alkohol. Verksamheten började med två pannor för att redan efter sex månader utöka till fyra. Än idag ser det ut ungefär som då och de 2 pannparen finns kvar. Även om de nya ägarna slagit ner rejält på produktionstakten till förmån för att istället producera med hjärta och expertis det bästa tänkbara dropparna man kan få fram. Idag är Glenallachie ett litet craft destillery som endast producerar c:a 800 000 liter whisky per år.

I köpet från Pernod Ricard ingick ett stort lager av whisky som idag vilar i lagerhusen och som producerats så tidigt som sent 70-tal. Det är denna skatt vi får ta del av idag och med Billy Walker i spetsen så kan vi på Selected Malts tillsammans med er, alla våra följare och intressenter bara spänna fast säkerhetsbältena och följa med på en fantastisk resa under de kommande åren.

Selected Malts är sedan i juni 2019 exklusiv leverantör av Glenallachie Distillery produkter på den svenska marknaden. Klicka på länken nedan för att se vilka produkter vi har just nu.