Cart 0
7.jpg

About
Selected Malts

This is our passion, what’s yours?

Kvalitet handlar om både insida och utsida.

Hösten 2015 träffades Mikael Vesterberg och Patrik Barkevall under en resa till Islay. Vi fann inte bara en ny vänskap utan även ett gemensam intresse för att ta vår kunskap och driv kring whisky till en ny nivå. Vi upplevde att det fanns plats för fler alternativa aktörer på den Nordiska marknaden men vi ville göra det på vårt sätt. Vi är inte bara en ny oberoende buteljerare, vi vill göra något mer, något som sticker ut både i design och innehåll. Vår idé sträcker sig till en större målgrupp med allt från inbitet intresserade till absoluta nybörjare. Vårt mål är att skapa möjlighet för alla att få prova bra whisky till rimliga priser.

Never settle for anything less than greatness”

Selected Malts är sedan hösten 2017 registrerad oberoende buteljerare i Sverige. Mikael Westerberg och Patrik Barkevall började redan under 2016 leta efter fat både i Skottland och i Sverige som skulle passa in i vår ide och dröm om Selected Malts. Senare startades ett bolag och vi började lägga planen för det som skulle bli det som Selected Malts är idag.

Allt det vi har gjort hittills har varit präglat av vårt sätt att tänka kring whisky och hur vi vill nå ut med våra produkter. Vårt mål är och kommer alltid att vara att försöka få ut det bästa ur varje fat vi köper. Vi vill erbjuda produkter till en bred publik och inte tilltala enbart entusiaster. Vår process är enkel! Vi väljer faten, utvärderar potentialen, rerackar om vi behöver och blandar för perfektion. Det krävs ingen rocket science utan ett tydligt mål en gnutta kunskap om whisky, utveckling i fat, och ett och annat om dofter och smaker. Det sista som krävs hade vi redan från början i en stark vilja och tro på det vi gör.

Visst kan det verka korkat att ge sig på en branch som denna med flera väl etablerade och otroligt duktiga aktörer samt all den reglering som finns för att få lov att sälja alkohol till privatpersoner. Samtidigt så kan man också ställa sig frågan varför skulle vi inte göra det? Det är detta Selected Malts handlar om. Vi har aldrig tänkt vara bara en ny oberoende buteljerare. Vi vill testa nya gränser, prova nya och ibland kontroversiella saker. Whisky by design är det begrepp vi använder och strävar efter. Vår egen profil ska synas såväl på insidan som på utsidan. Där har ni Selected Malts i ett nötskal.

Så häng med oss på vår resa, vi lovar att det kommer att bli en spännande resa för alla som på något sätt finner whisky lika intressant och berikande som vi gör .

 

Selected Malts Team presentation

Mikael Westerberg, Grundare och ägare   Kungsbacka kille med ett förflutet som kock och restaurangägare. Ensam grundare av Westers whisky, en stängd grupp med mängder av spektakulära provningar och events under hatten. Köper även fat och buteljerar genom andelssystem. En riktig whisky gubbe som de flesta känner som rätt och slätt “Wester”.

Mikael Westerberg, Grundare och ägare

Kungsbacka kille med ett förflutet som kock och restaurangägare. Ensam grundare av Westers whisky, en stängd grupp med mängder av spektakulära provningar och events under hatten. Köper även fat och buteljerar genom andelssystem. En riktig whisky gubbe som de flesta känner som rätt och slätt “Wester”.

Patrik Barkevall, Grundare och ägare   Varbergskille som även jobbar med skor. Har ett förflutet som bloggare och skribent på Tastenote som han tillsammans med Roland Johansson startade för ett antal år sedan. Har hunnit med en hel del whisky genom åren och har en egen club tillsammans med Roland som heter Tastenote genuine whisky club” där många berömda provningar har genomförts.

Patrik Barkevall, Grundare och ägare

Varbergskille som även jobbar med skor. Har ett förflutet som bloggare och skribent på Tastenote som han tillsammans med Roland Johansson startade för ett antal år sedan. Har hunnit med en hel del whisky genom åren och har en egen club tillsammans med Roland som heter Tastenote genuine whisky club” där många berömda provningar har genomförts.

Christian Bjurinder “Chuck Cogan”, Head of Design   Chuck som han kallas mer än Christian är inte bara designer utan även DJ. Har ett sällsamt öga för labeldesign och har till dags dato hjälpt en mängd producenter av alkoholhaltiga drycker runt om i världen att skapa sagolika labels och brand plattformar. Förutom att han gillar whisky så klappar hans hjärta extra hårt för single cask Rom.

Christian Bjurinder “Chuck Cogan”, Head of Design

Chuck som han kallas mer än Christian är inte bara designer utan även DJ. Har ett sällsamt öga för labeldesign och har till dags dato hjälpt en mängd producenter av alkoholhaltiga drycker runt om i världen att skapa sagolika labels och brand plattformar. Förutom att han gillar whisky så klappar hans hjärta extra hårt för single cask Rom.

 
Mattias Lager, Webb design   Mattias är en sällsam livsnjutare och tillbringar när han så kan sin tid på Sanzibar. Har en rad framgångsrika projekt bakom sig under den egna byrån Add Kolon. En ovärderlig resurs för oss då webben är en viktigt arena att ha en stark närvaro kring.

Mattias Lager, Webb design

Mattias är en sällsam livsnjutare och tillbringar när han så kan sin tid på Sanzibar. Har en rad framgångsrika projekt bakom sig under den egna byrån Add Kolon. En ovärderlig resurs för oss då webben är en viktigt arena att ha en stark närvaro kring.

Emil Westerberg - Social media   Emil är en Örebroare och vår Social media guru. Han gillar att prova en massa nya saker och utvärdera resutatet. En stor malt älskare och också son till Mikael. Var med när Mikael och Patrik träffades på Islay och har således varit med från gunden.

Emil Westerberg - Social media

Emil är en Örebroare och vår Social media guru. Han gillar att prova en massa nya saker och utvärdera resutatet. En stor malt älskare och också son till Mikael. Var med när Mikael och Patrik träffades på Islay och har således varit med från gunden.

Adam Vesterberg - Ekonomi och systemutveckling  Adam  är som kanske en av Selected Malts största fan också en ovärderlig resurs som kan mycket om det mesta. Jobbar också som systemtekniker inom Microsoft världen och den erfarenhet han skaffat där tar han med sig in i Selected Malts värld.

Adam Vesterberg - Ekonomi och systemutveckling

Adam
är som kanske en av Selected Malts största fan också en ovärderlig resurs som kan mycket om det mesta. Jobbar också som systemtekniker inom Microsoft världen och den erfarenhet han skaffat där tar han med sig in i Selected Malts värld.